duminică, 14 septembrie 2008

Medicamentele de diabet lovesc din nou!

Sunt sigura ca deja toata lumea stie de efectele negative ale medicamentului Avandia. Cine nu stie, poate da un simplu search pe google cu numele acestui medicament, si-i vor aparea pe prima pagina toate stirile despre mortile cauzate de acesta. Cand am aflat prima data in urma cu vreo doi ani, i-am spus speriata tatalui meu, care lua Avandia, sa schimbe medicamentul (nu aveam curaj sa-i cer sa renunte total). Ascultator, si-a intrebat medicul daca nu ar putea lua altceva, pentru ca fiica lui a gasit prostii pe internet, legate de Avandia si bolile de inima. Medicul (care, trebuie sa subliniez, are aceasta specializare si se ocupa de mii de bolnavi de diabet de aici) a spus ca astea sunt pacaleli. Anul acesta a inceput sa se simta din ce in ce mai rau, si dupa anumite investigatii a primit diagnosticul: flutter cardiac. Operatia de ablatie trebuia facuta cat mai repede, pentru ca deja nu mai putea respira cand statea intins, nu putea dormi, era extenuat, nu putea nici macar sa se plimbe. Era bolnav. Inainte de operatie, a mers la medicul responsabil cu diabetul, ca sa-i spuna ca urmeaza sa se opereze, si deci sa intrebe daca e ok din punctul de vedere al medicatiei. Medicul il intreaba de ce se va opera, si cand afla, se sperie si-i spune ca trebuie neaparat sa-i schimbe Avandia, pentru ca acesta nu e recomandat bolnavilor de inima, pentru ca si la oamenii sanatosi provoaca boli de inima. Serios?! Foarte interesant... Si totusi pana atunci el a primit Avandia, si mii de alti bolnavi primesc in continuare Avandia. Si, chiar daca glicemia ii era deja normala (din cauza ca se simtea foarte rau a ajuns sa se odihneasca mai mult si sa manance mai dietetic), medicul se gandea sa-l puna pe insulina! Cam aceasta este medicina din ziua de azi. Trebuie sa recunosc ca in afara de medicina de urgenta, incet incet imi pierd tot respectul si toata increderea pe care o aveam.

Aceasta a fost doar o introducere. Se pare ca un nou medicament pentru diabet este considerat periculos. Byetta provoaca probleme pancreatice care pun in pericol viata pacientilor: pancreatite hemoragice si pancreatite necro-inflamatorii. Este chiar un medicament foarte nou si foarte scump, costa 225$ pe luna. Ca sa nu mai vorbim de efectele adverse usoare care apar la majoritatea utilizatorilor... ultima data cand m-am interesat, medicamentele trebuiau sa ne vindece, nu?

Stiu ca in general oamenii “naturisti” sunt considerati ciudati. Dar totusi, faceti-va cateva minute pentru a urmari acest film:



Si daca mai aveti timp, acesta este site-ul aferent Crud Pentru 30 de zile , sau mai puteti rasfoi pe youtube sau pe google despre acest proiect impresionant.

Ideea principala este ca diabetul este reversibil, este o boala de comportament gresit, de alimentatie gresita. In peste 90% din cazuri, dupa 30 de zile de regim alimentar sanatos, bazat pe cruditati, diabetul a disparut, chiar si in cazuri de diabet de tipul I, insulino-dependent. Nu stiu ce medicament se poate lauda cu asa ceva. Sunt sigura ca si medicilor, dar mai ales producatorilor mari de medicamente, le-ar placea sa aiba un astfel de medicament. Ar face o avere. Cand de fapt medicamentele lor nu fac pe nimeni sa se simta mai bine! Doar mai rau... si chiar provoaca moartea!

Dar, cum spun, e posibil sa fiti reticenti ... reticenti la medicamentul folosit de zeci de mii de ani pentru a contracara bolile: hrana din natura! Si asta cand acceptati foarte usor orice chimical pe care companiile farmaceutice fac avere testandu-l pe dvs! Dar, se pare ca si un foarte cunoscut site medical, www.mercola.com , sustine ca diabetul de tipul II este 100% reversibil! Si nu prin medicamente sau insulina (de fapt insulina e foarte periculoasa pentru diabeticii de tipul II). “Epidemia” diabetica este foarte vizibila, o spun si statisticile. Sa fie totusi si aceasta o dovada ca medicina conventionala greseste? Medicina conventionala greseste in primul rand pentru ca trateaza doar cresterile de glicemie, concentrandu-se deci pe cresterea nivelului de insulina din corp, ceea ce inrautateste lipsa de comunicare metabolica din corp, sursa diabetului. Remediul este dat de un regim alimentar sanatos si de sport (acesta este cel mai bun la cresterea senzitivitatii receptorilor de insulina, pentru ca insulina deja existenta in corp sa functioneze mai bine, in loc sa producem insulina in exces). Daca se poate adauga si odihna si grija pentru psihicul nostru, avem o reteta completa si, culmea, e ceva usor si natural, care ar reechilibra tot organismul.

Deci medicamentele nu vindeca diabetul, ele doar incearca sa mascheze simptomele, in timp ce ignora adevarata cauza. Mai rau, medicamentele de diabet provoaca daune severe ficatului, pancreasului si inimii, lasand pacientii intr-o stare mult mai rea decat cea dinainte de a lua medicamente. Numai nutritia si exercitiile fizice pot sa vindece diabetul, si o pot face in cateva saptamani! Singura problema a fabricilor de medicamente este faptul ca nu pot sa patenteze broccoli, de exemplu! :D Deci ei nu-ti vor recomanda niciodata sa consumi ceva de pe urma caruia ei sa nu castige! De ce doctorii de diabet nu recomanda un regim de viata sanatos? Pentru ca nu au nimic de castigat!

Pentru sindromul meu ovarian polichistic medicamentul recomandat de medici este metformin, un medicament pentru diabet. Sper sa nu ajung sa fiu nevoita sa-l iau. Pentru ca provoaca boli grave de ficat, si nu as putea spune ca am un ficat care ar suporta usor asa ceva.

Sunt sigura ca daca v-am trezit interesul, veti incepe sa cercetati si sa cautati solutii. Pe langa ceea ce veti gasi singuri, aruncati o privire si pe urmatoarele linkuri:

Medicamentele de diabet provoaca moartea

Medicamentul de diabet Byetta acuzat de moartea pacientilor

Avandia face ca oasele sa devina casante

Avandia nu este retras de pe piata, chiar daca a cauzat moartea a peste 80.000 de oameni, a cauzat peste 205.000 de atacuri de cord (si numaratoarea continua...)

Pepenele amar (Momordica charantia) lupta cu diabetul de tipul II mult mai bine decat medicamentele alopate

Metformin cauzeaza deficiente ale vitaminei B12 (ce duce la boli ale sistemului nervos, declin mental, dementa)

Diabetul pare a fi provocat de farmaceutice (tranchilizante, antibiotice si alte medicamente)

Zetia (sau Ezetrol, Ezemibe), produs de Merck, distruge ficatul

Asociatia Americana de Diabet primeste anual milioane de dolari de la companii de junk food, producatori de dulciuri si firme farmaceutice

Compania farmaceutica Eli Lilly a ascuns efectele adverse ale medicamentului Zyprexa, descoperire facuta de ziarul New York Times

Chiar daca bolnavii de diabet deja sunt predispusi la boli de ochi, Avandia provoaca boli grave oculare!

Medicamentul de diabet Pargluva dubleaza riscul de moarte, atacuri de cord si atacuri vasculare cerebrale

Riscul de insuficienta cardiaca creste cu 60% in urma folosirii medicamentului Avandia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu