joi, 20 mai 2010

Stiri noi despre uleiul de masline si iarba de lamaie

Azi am citit multe articole interesante, asa ca le voi aminti foarte scurt pe doua:

Uleiul de masline previne colita ulceroasa



O echipa de cercetatori de la University of East Anglia (UEA) a descoperit ca acidul oleic, care se gaseste din abundenta in uleiul de masline, previne dezvoltarea colitei ulceroase. Am citit in mare ce inseamna colita ulceroasa si e o boala foarte grava si dureroasa a intestinului, pentru care nu exista tratament. Asa ca descoperirea e binevenita.

Surse:

http://www.naturalnews.com/028813_olive_oil_ulcerative_colitis.html


Iarba de lamaie actioneaza ca aspirina asupra durerilor de cap



Intr-un studiu condus pe o durata de 5 ani, cercetatorii de la Griffith University au descoperit ca iarba de lamaie actioneaza la fel de puternic ca aspirina si ibuprofenul asupra durerilor de cap si asupra migrenelor. Indigenii australieni au folosit de mult timp acest remediu traditional. Totodata, un extract specific ierbii de lamaie, eugenol, are un efect similar aspirinei in prevenirea cheagurilor.

Dar, asa cum e si cazul aspirinei si a salciei, degeaba incearca oamenii de stiinta sa extraga anumite substante, sa le patenteze pentru profit propriu, ca sa produca medicamente la scara larga. Plantele au efectul mult mai mare, actionand sinergic, ca un intreg. Vom stii doar peste sute de ani probabil de ce salcia actioneaza mult mai bine decat aspirina, de exemplu, poate abia atunci se va descoperi substanta minune care potenteaza tot cocktailul din planta. Dar stau si ma intreb de ce atata efort, cand avem plantele la indemana pentru a ne insanatosi? Doar pentru ca salcia ca atare nu se poate patenta si deci profiturile nu sunt indestulatoare pentru unii...

Surse:

http://www.sciencealert.com.au/news/20100503-20680.html
http://www.naturalnews.com/028811_lemon_grass_headaches.html

Un comentariu: