duminică, 31 august 2008

Vaccinul impotriva HPV

Sunt sigura ca deja ati auzit pe ici, pe colo, despre vaccinul impotriva HPV (mai multe rele decat bune, sper :D). Sa facem totusi o sinteza a faptelor, pentru ca acest vaccin nu numai ca poate fi inutil, dar poate chiar sa faca mult rau.

Povestea care a scos adevarul la suprafata incepe cu compania HiFi DNA Tech, care producea aparate de testare a HPV, bazate pe analiza ADN-ului. Aceasta incerca sa convinga FDA (Administratia guvernamentala a alimentatiei si a medicamentelor din SUA) sa clasifice acest test al HPV ca fiind de clasa II (ceva ce nu e neaparat sigur, dar are voie sa fie vandut publicului larg), nu de clasa III (ceva ce nu poate fi dat pe piata). Argumentele companiei HiFi DNA Tech au fost urmatoarele:

- de mai mult de 20 de ani, FDA a numit testele de depistare a HPV ca fiind “teste de depistare a cancerului cervical”
- dar din 2003, FDA si-a schimbat pozitia si a declarat ca HPV nu este asociat cu cancerul cervical
- HiFi DNA Tech argumenteaza ca testul nu mai este un test de depistare a cancerului cervical, ci depisteaza in unele cazuri prezenta Human Papilloma Virus. Deci compania sustine ca testul gaseste cateodata prezenta unui virus, si nu face un diagnostic al unei boli (pentru ca acesta ar fi fost un standard mult mai greu de atins pentru a primi clasificarea II).

In 12 octombrie 2007, HiFi DNA Tech da in judecata FDA pentru a forta primirea calificativului de Clasa II tehnologiei de depistare a HPV (http://www.news-medical.net/?id=31180 ). In luna martie a aceluiasi an, HiFi DNA Tech a inaintat catre FDA cererea de reclasificare. Din aceasta petitie oricine poate vedea ca FDA a stiut de mai demult ca HPV nu este legat de cancerul cervical.

Deci, avem o companie care produce dispozitive de testare a prezentei HPV care cere FDA reclasificarea de clasa II bazata pe faptul ca FDA a afirmat deja ca virusul HPV nu cauzeaza direct cancerul cervical. Acest lucru demonstreaza ca FDA a stiut acest lucru de mai multi ani, si totusi a aprobat vaccinul impotriva HPV ca fiind sigur si chiar salvator de vieti, si mai mult, a impus vaccinari obligatorii, deci totul a fost o mare pacaleala care s-a bazat pe frica de cancer a populatiei.

Petitia de reclasificare din martie 2007 este inca postata pe site-ul FDA ( http://www.fda.gov/ohrms/dockets/dockets/07p0210/07p-0210-ccp0001-01-vol1.pdf). In acest text gasim intr-adevar, ca FDA a sustinut in martie 2003 ca majoritatea infectiilor cu HPV sunt de scurta durata si nu sunt asociate cu cancerul cervical. Cu alte cuvinte, din 2003, FDA nu mai considera ca infectiile cu HPV ar fi de mare risc. Intr-adevar, afirmatia din 2003 poate fi gasita pe site-ul FDA, http://www.fda.gov/bbs/topics/NEWS/2003/NEW00890.html . Aici se poate citi ca testul ADN de depistare a HPV nu trebuie sa inlocuiasca testul Papanicolau, si nu a fost facut pentru femeile sub 30 de ani care au rezultate normale la testul Papanicolau. Se mai spune si faptul ca desi rata infectiilor cu HPV in acest grup este mare, majoritatea infectiillor sunt scurte si nu sunt asociate cu cancerul cervical. In acelasi document, mai citim ca majoritatea femeilor care se infecteaza cu HPV sunt capabile sa lupte cu virusul si sa nu sufere nici o consecinta pe termen lung pentru sanatatea lor.

Cu alte cuvinte, HPV nu cauzeaza cancer cervical, iar FDA stia acest lucru din 2003. Infectiile cu HPV se “rezolva” singure, fara vaccin si fara medicamente. Nu HPV cauzeaza cancer cervical, ci acesta se poate instaura dupa o stare persistenta de boala, care face ca o pacienta sa fie vulnerabila la infectii persistente (cum puteti citi in petitia din 2007). Mai grav, ce mai putem gasi in petitia din 2007, este faptul ca vaccinul creste riscul de leziuni precanceroase. HiFi DNA Tech sustine ca acum, datorita vaccinarilor, analiza de depistare a HPV este mult mai necesara, pentru ca vaccinul creste riscul dezvoltarii leziunilor precanceroase de mare risc cu 44.6% la femeile cu rezultate pozitive la tulpinile relevante a HPV, dupa cum sustine si FDA in documentul “Gardasil HPV Quadrivalent Vaccine” din 18 mai 2006, care poate fi citit aici: http://www.fda.gov/ohrms/dockets/ac/06/briefing/2006-4222B3.pdf.

La pagina 13 a acestui document vedem ca daca vaccinul este administrat unei femei care deja are o tulpina inactiva a HPV, ii “activeaza” infectia si cauzeaza in mod direct aparitia leziunilor precanceroase. Aceasta inseamna ca singurele femei pentru care acest vaccin ar putea fi considerat sigur ar fi cele care nu si-au inceput viata sexuala. Sunt curioasa daca in Texas, SUA, unde acest vaccin a devenit obligatoriu la toate elevele, cineva le intreaba pe fete daca si-au inceput viata sexuala. Si chiar daca sunt intrebate, nu e sigur ca elevele ar fi sincere, mai ales de fata cu parintii lor. Dar, pe langa ca face rau persoanelor care si-au inceput viata sexuala, nu are nici un efect pozitiv pentru fetele virgine. Pentru ca deja s-a demonstrat ca HPV nu e legat direct de cancerul cervical. Si atunci, de fapt, ajuta pe cineva acest vaccin? Pai, sa vedem:
- daca esti o femeie virgina si nu te vaccinezi – nu exista risc de cancer cervical
- daca esti o femeie virgina si te vaccinezi – nu primesti nici un beneficiu medical din partea acestui vaccin, pentru ca nu iti garanteaza ca nu vei avea cancer cervical
- daca esti o femeie activa sexual si nu te vaccinezi – prezenta HPV este limitata de propriul organism si nu duce la cancer cervical
- daca esti o femeie activa sexual si te vaccinezi – ai un risc cu 44.6% mai mare de leziuni precanceroase si nu beneficiezi de nici o reducere a riscului de cancer.

Deci se poate concluziona ca acest vaccin nu aduce nici un beneficiu nici unei femei. Ba chiar sunt categorii de femei care au de suferit de pe urma lui.

Tragi-comic este faptul ca Merck, producatorul vaccinului, a sugerat in mod public ca si baietii ar trebui vaccinati impotriva HPV, pentru ca exista posibilitatea sa faca sex oral cu fete care poarta acest virus. Ma repet, baietii sa fie vaccinati impotriva unui virus despre care se sustine ca ar fi legat de cancerul cervical!

Mai departe, sa aruncam o privire la un articol publicat in “Journal of the American Medical Association” in august 2007, intitulat "Efectele vaccinarii cu particule de Human Papillomavirus 16/18 L1 printre femeile tinere cu infectii preexistente” (disponibil aici: http://louisville.edu/medschool/med-peds/residents/journal-club/11-07%20Article.pdf ). Cercetarea determina inutilitatea vaccinarii HPV la femeile care au deja o tulpina HPV (adica toate femeile active sexual, indiferent de varsta). In acest document puteti citi nu numai ca vaccinul nu ajuta la apararea impotriva HPV, dar chiar cauzeaza cresterea prezentei tulpinilor de HPV. Concluzia finala a articolului este ca nu s-a gasit nici o dovada ca acest vaccin ar functiona pentru cineva si ca vaccinul nu ofera nici macar o protectie timp de 12 luni impotriva HPV.

Aceste date concrete din spatele “afacerii” vaccinului impotriva HPV, impreuna cu informatiile din toata lumea publicate dupa inceperea vaccinarii (mortile unor tinere, plus infertilitatea data de vaccin si observata la toate femeile vaccinate care au incercat sa ramana insarcinate) sper sa va ajute in decizia de a nu face acest vaccin impotriva virusului HPV.

Sanatate si intelepciune!

Pe langa linkurile deja date, acest articol a fost bazat pe cercetarile lui Mike Adams, care pot fi citite aici: http://www.naturalnews.com/Report_HPV_Vaccine_0.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu