joi, 21 august 2008

Despre mine

M-am tot gandit daca acest blog va contine doar o micro-enciclopedie despre sanatate, sau va fi mai personalizat, cu lucruri despre mine, si deci implicit despre problemele mele de sanatate. M-am hotarat la a doua varianta, chiar daca lumea de obicei fuge de povesti despre boli si alte probleme, si chiar daca asta imi expune o parte intima a vietii mele, si deci ma face mai vulnerabila. Dar in primul rand nu as fi eu, cea de azi, fara aceste probleme; nu as fi ajuns sa caut atatea informatii daca as fi avut o stare de sanatate perfecta. Asa veti intelege de ce caut anumite informatii (si poate nu stiu absolut nimic despre alte probleme de sanatate), cum ar fi alimentele goitrogene, sau cele cu indice glicemic scazut. Si nu in ultimul rand, atunci cand am inceput sa caut informatii si in enciclopediile medicale, si la doctori, si pe net, recunosc ca nu am gasit mare lucru. In limba romana nu am gasit aproape nimic, deci macar ca un rol de traducator pentru cei care cunosc doar limba romana, si tot voi fi de ajutor pentru cineva.

Am decis sa fac acest blog in doua limbi si pentru a putea fi astfel citit atat de lumea de la mine din tara, cat si de restul populatiei. Dar mi-am dat seama ieri, la primul post, cat imi este de greu sa scriu strict in romana. Asa cum este cunoscut dialectul spanglish in SUA, asa imi venea mie acum sa amestec romana cu engleza. Pentru ca am multe cuvinte sau expresii care imi vin mai usor in limba engleza si nu am realizat acest lucru pana acum. Sper sa nu fac multe greseli in nici una dintre limbi, pentru ca profesia mea de informatician m-a facut sa stau departe de "vorbaria multa" si nu prea am exercitiu.

Deci o foarte rapida enumerare a problemelor mele de sanatate ar fi:
- o operatie de apendictectomie - facuta foarte pe fuga, intr-o perioada in care eu nu-mi puneam atatea intrebari (daca e necesara, daca nu poate fi evitata,...); m-am lasat pur si simplu pe mana medicilor
- o operatie de colecistectomie - intr-adevar venita dupa 6 crize ingrozitoare intr-o jumatate de an, deci operatia nu a fost chiar usor de evitat; dar acum imi pun multe intrebari daca nu cumva pietrele acelea puteau fi eliminate altfel, pentru ca de atunci ma simt din ce in ce mai rau din punct de vedere al intregii sanatati
- un sindrom al colonului iritabil (SCI) de care incerc sa scap pentru ca e deprimant de neplacut sa te doara burta si sa te balonezi in fiecare dupa-masa/seara
- un sindrom ovarian polichistic (SOP) despre care voi vorbi foarte pe larg :D
- o tiroidita autoimuna Hashimoto, care de asemenea, nu va scapa neobservata.

7 comentarii:

  1. Am ajuns aici de pe blogul dragei de Mimi. Eu sunt "cealalta Raluca"!
    Bine spus cealalta, pentru ca si la problemele de saantate stam cam la fel. Si eu am facut prostia sa ma operezde un chist renal stang, la 17 ani, era exterior rinichiului,normal ca am aflat acum ca se putea elimina prin dieta si ceaiuri si multa apa.
    Dar, a trebuit sa trec si eu pe langa moarte si sa traiesc o operatie traumatizanta pre si post operatorie, cand era sa mor la reanimare, din cauza unui pachet de cafea care a intarzaiat ...si perfuzia se defectase, asa ca a trebuit sa fac injectii cumplite in picior si sa apelam la tot felul de pile pentru o crema pentru mana distrusa, care nuse gasea pe atunci. SA nu mai amintesc rezerva de "fitze", cu numai 2 paturi, dar cu gandaci si un pat defect, care, inclinat din cauza problemelor mele cu stomacul, ar fi trebuit sa stea inclinat. Dar cade a cazut de 3 ori in prima zi de salon. Restul? Cunosti:o sensibilitate crescuta la rinichi si o cusatura imensa, ca la sac. Medicul caruia i se daduse plicul a avut alte treburi intimpul oeratiei si m-a lasat pe mana unui rezident!
    In rest, am si eu aceeasi problema la tiroida si cu balonarea. Ani de zile am mers cu "burta supta".
    Si cu bila, si cu ficatul,ca doar ele "au grija" de stresul meu.DE apendice am refuzat sa fiu operata si la bila.Am spus nu din start.Nici nu se impunea. Cu regim alimentar s-au rezolvat crizele in cateva zile. Dar nu,trebuie sa acceptam cu ochii inchisi orice hartie si sa ne distrugem cu sete organismul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam multe greseli gramaticale. Mi le asum. Am scris in graba. Ca orice mamica cu treburi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Fetelor, imi cer scuze ca lasasem blogul de izbeliste si nici nu aveam setat sa primesc pe mail comentariile. Noroc cu Octavia ca a intrat si pe alexcreste.

    Raluca, imi pare asa de rau ca multi dintre noi o patim asa din cauza medicinii alopate! Partea buna e ca suntem care ne dam seama cat de cat la timp si nu e prea tarziu sa mai reparam cate ceva.

    Oricum, de multe ori ma gandesc ca daca nu ajungeam sa am atatea probleme de sanatate nu descopeream medicina naturista si stilurile sanatoase de viata!

    Octavia, da, s-a rezolvat, se numeste Alex! Voi face o postare noua macar cu o idee mica. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, revin cu un alt comentariu :)mai exact ca precedentul, pe care l-am eliminat.
    La mine nu cred ca e SOP. Ci numai OP :)
    Pentru ca nu am si simptomele specifice SOP.

    Oricum, am citit cu mult interes ceea ce ai scris pe DC. Am retinut ca e foarte importanta alimentatia, informatia si perseverenta! O sa incerc sa studiez si site-urile recomandate de tine, poate gasesc ceva potrivit pentru cazul meu :)
    Merci mult.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu mai mult. Intr-adevar, alimentatia, sportul, perseverenta si mai ales increderea in tine si in ceva divin care sa te ajute!

    Ai vazut filmul The Secret? Stiu deja 3 persoane care erau presupuse infertile si au reusit sa aiba un bebe dupa ce au implementat ce au vazut in film.

    Tin pumnii, sa ma tii la curent te rog si sa ma mai intrebi daca am cu ce sa te ajut.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am putut rămâne însărcinată timp de 9 ani după căsătorie,
    Eu și soțul meu am devenit atât de îngrijorați, încât am căutat diferite remedii pentru a rămâne însărcinată un an, până când m-am întâlnit cu doctorul DAWN, care o ajută pe cea mai bună prietenă a mea să rămână însărcinată atunci când nu a putut concepe,
    I-am explicat totul acestui medic și el a promis că mă va ajuta, i-am oferit tot ce mi-a cerut,
    Spre surprinderea mea am ramas insarcinata in 1 luna si 2 saptamani, acum am 2 copii frumosi, totul datorita doctorului DAWN,
    Contacteaza-l daca vrei sa ramai insarcinata.
    Dacă vrei să-ți aduci înapoi fostul iubit.
    Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
    Dacă vrei să câștigi la loterie sau să câștigi cazul Curt.
    El este WhatsApp:+2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere